Egy Mészáros Lőrinc által kezelt magántőkealaphoz kerül a Geosol Kft.

2017 december 20., szerda 22:46
52

Magyarország egyik legkorszerűbb, komplex biomassza- és hulladékkezelő rendszerét működtető cégét, a Mátrai Erőmű ipari parkjában működő GEOSOL Kft.-t az Opus érdekeltségében lévő Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. magántőkealapja, a Status Energy vásárolja meg a tulajdonában lévő Geo Invest Kft.-n keresztül – derült ki az Opus Global Nyrt. tájékoztatásából a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tranzakció lezárásához a GVH jóváhagyása- és az Európai Versenyhatóságok Hálózatának (European Competition Network – ECN) hozzájárulása is kell – írja Mészáros Lőrinc lapja, a Világgazdaság. A tranzakció értékét a felek üzleti titokként kezelik.

A lap szerint a tranzakcióval a magántőkealap tulajdonába kerülnek a biomassza és alternatív tüzelőanyag előállításával foglalkozó Geosol anyavállalatai is, az Arcata Holding Kft. és a Salinas Kft. Az eladók közvetlen módon, illetve leányvállalataikon keresztül a Bonitás 2002 Zrt., a Veolia Víz Zrt., illetve a Westbay Kft.

A GEOSOL visontai ipari parkban működő üzemeit a Mátrai Erőmű lignit tüzelésű blokkjainak alternatív tüzelőanyag-igényének kiszolgálására létesítették. A 84 főállású alkalmazottat foglalkoztató cég hosszú távú szerződések alapján, közvetlen feladórendszeren keresztül évi 500 ezer tonna biomasszát szállít az erőmű számára.

A társaság stratégiai célja, hogy a következő években Magyarország legnagyobb alternatív tüzelőanyag-előállító és -kereskedő cégévé váljon, ami képes kiszolgálni a hazai és közép-kelet-európai lignittüzelésű erőműveket alternatív tüzelőanyagokkal.

A GEOSOL 2016 évi nettó árbevétele 4,2 milliárd forint volt, a társaság eredménye megközelítette az 1 milliárd forintot. (VG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt