Ejtették a polgári keresetet, amiben a 8 éve halott Michael Jacksont pedofíliával vádolták

bűnügy
2017 december 20., 19:31
comments 50

Egy amerikai bíró kedden elutasította az ausztrál Wade Robson táncos-koreográfus 2013-ban benyújtott polgári keresetét, amiben a férfi azzal vádolta a néhai előadót, hogy molesztálta őt gyerekkorában.

Mitchell L. Beckloff bíró ítélete szerint a 2009-ben elhunyt énekes egykori tulajdonát képező két cég, amik alperesként szerepeltek az ügyben, nem vonhatóak felelősségre a Robsonnal történtekért. A döntés meghozatalakor a bíró nem vizsgálta a koreográfus szexuális zaklatásra vonatkozó állításainak hitelességét.

A most 35 éves Robson ügyvédje, Vince Finaldi szerint a döntés aggasztó precedenst teremt, ezért tervezik a fellebbezést.

Az ausztrál származású Robson, aki többek között Britney Spearsszel és az NSYNC-kel is dolgozott együtt, 5 éves korában ismerkedett meg Jacksonnal. A néhai énekest ért szexuális zaklatási vádak ügyében indított 2005-ös perben Robson egyenesen tanúskodott „a pop királyának” védelmében. Elmondta, hogy annak idején több mint 20 éjszakát töltött a kaliforniai Neverland birtokon, és általában a zenész szobájában aludt, de Jackson soha nem molesztálta őt. Az énekest felmentették.

Később viszont, 2013-ban Robson két fronton indított támadást Jackson hagyatékkezelője ellen, azzal vádolva a néhai énekest, hogy 7 éven át zaklatta őt gyerekkorában. Az egyik szálon egy illetékes bíróság 2015-ben kimondta, hogy Robson túl későn nyújtotta be a keresetét ahhoz, hogy bármit is kapjon a Jackson hagyatékból. A polgári kereset esetében pedig 2 alperes maradt az ügyben, az annak idején Jackson tulajdonában lévő MJJ Productions, Inc. és az MJJ Ventures, Inc. A mostani döntés értelmében a két vállalat nem vonható felelősségre a Robsonnal történekért úgy, mint például egy iskola vagy egy fiú cserkészegyesület felelősségre vonható egy zaklató felnőtt és gyermekáldozata ügyében.

„Véleményem szerint Robson úr állításai, amiket több mint 20 évvel az állítólagos események után, illetve évekkel azt követően tett, hogy kétszer is eskü alatt – ebből egyszer esküdtszék előtt – vallotta, hogy Michael Jackson soha nem környékezte meg őt, mindig is sokkal inkább a pénzről, mintsem az igazság kereséséről szóltak” – húzta alá közleményében Howard Weitzman, a Jackson-hagyaték jogi képviselője.

A 2013-as kereset benyújtásakor Robson ügyvédje azzal indokolta a férfi pálfordulását, hogy a stressz és a szexuális trauma nyomán a koreográfusban végül tudatosult, hogy Jackson annak idején molesztálta őt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.