Fél tonna marihuánát fogtak Röszkénél

Csaknem fél tonna, összesen 474 kiló marihuánát próbált becsempészni az országba december 18-án hajnalban egy albán állampolgárságú kamionsofőr a röszkei határátkelőnél. A kamionos hajnali 6:53-kor jelentkezett belépésre, a kamionja röntgenes átvilágításánál bukott le.

Az átvilágításkor kiderült, hogy a vontatmánya felső felépítményében a tető meg van duplázva. A pótkocsi ponyvájának megbontásával sikerült megnyitni a rejtekhelyet, ahonnan kilencven csomag marihuánát, összesen 474 kilót emeltek ki.

A rendőrség becslése szerint a lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül egymilliárd forint - valójában nagykereskedelmi forgalomban legfeljebb félmilliárd lehet, utcai kiszerelésben viszont több mint 1,2 milliárd.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóirodájának nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a sofőrt, akit őrizetbe vettek és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. (Via Police.hu)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.