Fél tonna marihuánát fogtak Röszkénél

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Csaknem fél tonna, összesen 474 kiló marihuánát próbált becsempészni az országba december 18-án hajnalban egy albán állampolgárságú kamionsofőr a röszkei határátkelőnél. A kamionos hajnali 6:53-kor jelentkezett belépésre, a kamionja röntgenes átvilágításánál bukott le.

Az átvilágításkor kiderült, hogy a vontatmánya felső felépítményében a tető meg van duplázva. A pótkocsi ponyvájának megbontásával sikerült megnyitni a rejtekhelyet, ahonnan kilencven csomag marihuánát, összesen 474 kilót emeltek ki.

A rendőrség becslése szerint a lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül egymilliárd forint - valójában nagykereskedelmi forgalomban legfeljebb félmilliárd lehet, utcai kiszerelésben viszont több mint 1,2 milliárd.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóirodájának nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a sofőrt, akit őrizetbe vettek és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. (Via Police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.