Nagy Bandó András olyat mondott Orbánról élő adásban, amitől az ATV és Rónai Egon is elhatárolódik

belföld
2017 december 20., 09:37

A humorista Rónai Egon vendége volt a kedd esti Egyenes Beszédben, ahol elég erős dolgokat mondott. „Ha betörnek hozzád fegyverrel, te lelőheted a fegyveres rablót. Ugyanolyan erővel szállhatsz szembe, mint amilyennel bejön. Ez az ország így áll most. Ha ilyen helyzetet teremt Orbán, várhatja, hogy meg fog történni valami" - kezdte Nagy Bandó András az ATV műsorában, de ennél sokkal messzebbre is ment.

„Múltkor Kecskeméten voltam, tiszta véletlenül hallottam egy kórházi dolgozótól - és most olyat mondok, amiről, valószínűleg azt mondjátok, hogy abszurd -, hogy oda viszik Orbán feleségét mindig, amikor összeveri. A kecskeméti kórházban rakják rendbe.” Rónai Egon ezen a ponton közbelépett, mondván, ez egy elég régi mendemonda, mire Nagy Bandó úgy válaszolt, „Nem magyar mondás az is, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél?”

Az ATV azóta le is szedte oldaláról a beszélgetést, hozzánk eljuttatott közleményükben azt írják, ez a lépés a csatorna saját döntése. „Az ATV mindig és minden helyzetben tiszteletben tartja mások személyiségi jogait. Nagy Bandó András tényállításai súlyosan sértették egy politikus magánéletét és személyiségi jogait, ezért nem tesszük közzé a videót. Ez a lépés a csatorna saját döntése" - írják, Rónai Egon egy Facebook-bejegyzésben foglalt állást.

„Tegnap este az Egyenes beszédben Nagy-Bandó András volt az egyik vendégem. A népszerű író-humorista egy politikus magánéletére és egészségi állapotára tett súlyos megjegyzéseket. Ahogy rögtön az adásban is jeleztem, hogy ezzel nem értek egyet, ezúton is hangsúlyosan kijelentem, hogy ettől a konkrét esettől és minden hasonlótól határozottan elhatárolódom. A fantázia lehet egy alkotó ember munkaeszköze, de személyiségi jogokat sértő mondatok nem lehetnek egy beszélgetés tárgya.
Ennek megítéléséhez annyit, hogy éppen ez a szemlélet az egyik értéke az ATV-nek, és ezt én magam is óvni szeretném” - írja.

link Forrás

Orbán Viktor még 2015-ben beszélt arról, hogy a nőket azért kell távol tartani a kormánytól, mert szerinte ők nem bírják az ilyen fajta támadásokat. „A feleségemet oda kellett állítani a kamerák elé, és mosolyognia kellett, mert a komcsik minden lehetséges forráson azt terjesztették, hogy véresre vertem a feleségem” - mondta akkor.

Az ügyben kerestük Nagy Bandó Andrást is, aki jelezte, nincs hozzáfűznivalója a dologhoz.