Trócsányi miniszter úr megjutalmazta magát 200 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal

POLITIKA
2017 december 20., 06:25
comments 244

Orbán Viktor pár éve még megtiltotta, hogy az állami vezetők jutalmat vegyenek fel, de mára már vége a szerénységnek: a Magyar Nemzet értesülései szerint Trócsányi László igazságügyi miniszter az idén magának és négy államtitkárának is 200 ezer forint értékű Ajándék Erzsébet-utalványt adott, amit még járulékokkal együtt 12100 forint értékű ajándékkal is megfejelt.

A minisztérium dolgozóira is gondolt, a tárca csaknem ötszáz dolgozója kapott jutalmat, ami mindenestül több mint 150 millió forintunkba került.

A Magyar Nemzet értesülései szerint ezzel az igazságügyi minisztérium dolgozói a kormányon belül is kivételezettnek számítanak, mert például a külügy, a miniszterelnökség és Rogán Antal agitpropminisztériumának dolgozói egy fillér jutalmat se kaptak. Nem úgy a belügyminisztérium dolgozói, akik átlagosan fejenként 408 ezer forint jutalmat kaptak a kormány kedvelt, korlátozottan felhasználható, költségesen előállítható pénzhelyettesítő eszközében, Erzsébet-utalványban. Abban, amiben a nyugdíjasok is megkapták ajándékként azt a pénzt, amit az év elején nyugdíjemelésként nem.

Erzsébet-utalványokat osztogattak a Honvédelmi minisztérium 661 dolgozójának is, ők fejenként 45 ezer forintnyit. A hivatalos indoklás szerint a minisztérium "felelős gazdálkodásának köszönhetően" volt lehetőség az év végi jutalmazásra.

UPDATE 9:37: Trócsányi miniszter úr az eredeti tervek szerint szerdán délelőtt 11-kor sajtótájékoztatót tartott volna más témában, de ez végül elmarad.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt