Az ENSZ kiosztott egy tockost Trumpnak

külföld
2017 december 21., 17:25
comments 214

Az ENSZ közgyűlése döntő többségben megszavazta azt a határozatot, amely felszólítja az Egyesült Államokat, hogy vonják vissza Jeruzsálem elismerését Izrael fővárosaként.

A határozat kimondja, hogy bármilyen a város státuszára vonatkozó döntést semmisnek kell tekinteni, és vissza kell vonni.

A nem kötelező érvényű határozatot 128 állam támogatta, 35-en tartózkodtak, és mindössze 9-en szavaztak ellene. A 9 ellenző szavazat között volt az Egyesült Államok, Izrael, rajtuk kívül azonban jórészt csupán harmadik világbeli, illetve Csendes óceáni miniállamok szavaztak a határozat ellen A szavazást azután tartották, miután Donald Trump megfenyegette az ellene szavazó országokat, hogy csökkenti a pénzügyi támogatásukat.

Magyarország tartózkodott a szavazáson.

Itt olvashat róla bővebben, milyen hatása volt annak, hogy az Egyesült Államok elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.