Huszonöt oldalban válaszolt a Jobbik az Állami Számvevőszéknek

POLITIKA
2017 december 21., 08:54

Csütörtök reggel a HírTV-ben jelentette be Vona Gábor, hogy megküldték az Állami Számvevőszék jelentéstervezetére a párt reakcióját. 

„Huszonöt oldalas véleményt küldtünk el az Állami Számvevőszéknek, mellékletekkel együtt több mint harminc oldal, hosszabb, mint maga a jelentéstervezet, amelyet az állami számvevőszék írt. Alapvetően három irányból szedjük ízekre az Állami Számvevőszéknek az anyagát: egyrészt a jogszerűtlensége, másodrészt a szakmaiatlansága, harmadrészt pedig a hazugságai okán,"

mondta a Jobbik elnöke. Nagyon kíváncsi az ÁSZ válaszára, tette hozzá Vona.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Az Állami Számvevőszék december elején tette közzé jelentéstervezetét, amiben megállapítja, hogy 

a Jobbik 2017 első félévében 331 millió 660 ezer forint tiltott támogatást fogadott el.

A tervezet szerint a tiltott támogatás összegét be kell fizetnie a pártnak bírságként, illetve ugyanekkora összeggel kevesebb állami támogatás illeti a Jobbikot 2018-ban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.