Jelenits István: Nem szívderítő látni, hogy a parlamenti többséghez a leegyszerűsített üzenetekre fogékony tömegek szavazatát kell megnyerni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Érthető, hogy egy Dél-Amerikában felnőtt ember máshová helyezi a hangsúlyokat, de a bajok fokozódásával talán ő is jobban át fogja érezni azoknak az érveit, akik már történelmi tapasztalatot hordoznak a zsigereikben," mondta Jelenits István piarista szerzetes, író a Heti Válasznak adott interjújában Ferenc pápa befogadáspárti kijelentéseiről. Arra a kérdésre, hogy visszaküldte-e a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációt, a teológus úgy válaszolt, hogy 

"igen. Alaposan elgondolkodtam a kérdésen. (...) Nehéz tehát azt mondani, hogy válogatás nélkül, esetleg valamiféle személytelen kvóta alapján befogadó szeretettel készítsük elő azoknak az útját, akik holnap esetleg ellenünk fordulnak."

Az őcsényi eseményekről Jelenits kijelentette, hogy "magam is szomorúan hallom ezeket a híreket."

Nem szívderítő látni, hogy a parlamenti többséghez a leegyszerűsített üzenetekre fogékony tömegek szavazatát kell megnyerni, olykor nem a legfinomabb eszközökkel, 

tette hozzá. Szerinte "ennek sajnálatos következményeként" az árnyaltabban gondolkodók elveszthetik bizalmukat abban a kormányban, "amelynek politikájával amúgy egyetértenek."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.