Megtalálták a 103 éve eltűnt tengeralattjáró roncsait

külföld
2017 december 21., 10:58
comments 27

A szövetségesek az első világháború során első elvesztett tengeralattjáróját találták meg Pápua Új-Guinea közelében, írja a BBC. Az ausztrál AE-1 típusú járműnek 103 éve veszett nyoma fedélzetén 35 fős legénységgel. Marise Payne ausztrál védelmi miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 

eddig 13 expedíciót indítottak az elsüllyedt tengeralattjáró felkutatására, az utolsó járt végül sikerrel. 

photo_camera Fotó: -, FUGRO SURVEY/AFP
photo_camera Fotó: FUGRO SURVEY/AFP
photo_camera Fotó: FUGRO SURVEY/AFP

A beszámoló szerint víz alatti drón segítségével találták meg a roncsot. Az ausztrál kormány felkutatja az elhunytak leszármazottait, és lépéseket tesz, hogy a tengeralattjáró hullámsírját emlékhellyé nyilvánítsák. A tengeralattjáró kiemelését nem tervezik. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.