Megtalálták a 103 éve eltűnt tengeralattjáró roncsait

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A szövetségesek az első világháború során első elvesztett tengeralattjáróját találták meg Pápua Új-Guinea közelében, írja a BBC. Az ausztrál AE-1 típusú járműnek 103 éve veszett nyoma fedélzetén 35 fős legénységgel. Marise Payne ausztrál védelmi miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 

eddig 13 expedíciót indítottak az elsüllyedt tengeralattjáró felkutatására, az utolsó járt végül sikerrel. 

Fotó: -, FUGRO SURVEY/AFP
Fotó: FUGRO SURVEY/AFP
Fotó: FUGRO SURVEY/AFP

A beszámoló szerint víz alatti drón segítségével találták meg a roncsot. Az ausztrál kormány felkutatja az elhunytak leszármazottait, és lépéseket tesz, hogy a tengeralattjáró hullámsírját emlékhellyé nyilvánítsák. A tengeralattjáró kiemelését nem tervezik. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.