Órákig várattak egy nőt a sürgősségin, végül meghalt

Egészségügy
2017 december 21., 19:46
comments 621

Rosszul lett otthon egy idős nő, mire bevitték a Honvéd Kórház sürgősségi osztályára - számoltak be az RTL Híradónak a nő hozzátartozói. A kórházban hatalmas tömeg fogadta őket, azt mondták, a nő jajgatott a fájdalomtól, az ügyeletes orvos mégis türelemre intette őket. Végül öt órába telt, mire bejutott egy vizsgálatra.

Ott kiderült, hogy szívműtétre lett volna szüksége, de ahhoz már nem tudtak hozzákezdeni. “Azt mondták a szívsebészeti osztályon, hogy ez nagyon sok idő volt” - mondta a nő egyik lánya.

A Híradó megkereste az ügyeletes orvost is, aki nem akart nyilatkozni, de azt elmondta, hogy a nő súlyos állapotban volt, nem sok esélye volt a túlélésre, aznap délelőtt pedig egyébként is 120 beteget láttak el a sürgősségin.

A család mulasztás miatt feljelentést tett a rendőrségen, a kórház pedig a betegjogokra hivatkozva nem kívánta kommentálni a történteket.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.