80 km/h-s sebességgel száguldó kamionokra felmászó tolvajokat fogtak Svédországban

2017 december 22., péntek 6:30
70
Stockholm Fotó: J. A. Alcaide / Flickr CC BY NC-ND 2.0

Négy román állampolgárságú férfit ítéltek több hónapos börtönbüntetésre Svédországban, jelentette az AP. A beszámoló szerint a svéd Posta még szeptemberben szerelt kamerákat a küldeményeket szállító kamionjaira, hogy magyarázatot találjanak egy rejtélyes bűncselekmény-sorozatra. Addigra ugyanis vagy 2,5 millió svéd koronányi (~80 millió forint) küldeménynek veszett nyoma.

Az egész nagyon rejtélyes volt, a csomagok látszólag a mozgó járművekből tűntek el. A kamerák felszerelése után kiderült, hogy pontosan ez történt. A felvételek alapján a tolvajok menet közben másztak fel a 80 km/h-ás sebességgel haladó kamionokra, és pakolták ki azokat.

A bűnbanda tagjait szeptember 16-án fogták el. Hármukat 21 hónap, negyedik társukat 18 hónap börtönre ítélték azért a két lopásért, amit rájuk tudtak bizonyítani. Büntetésük letöltése után pedig még ki is fogják őket utasítani az országból.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt