Autópályafelüljárókra akasztott emberek fogadták a turistákat Mexikó nyugati partvidékén

Hat felakasztott holttestet távolítottak el a mexikói hatóságok az amerikai turisták körében különösen népszerű nyugati parti tagállam, Baja California Sur három autópályahídjáról. Az áldozatok személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

Ahogy egyelőre arról sincs információ, hogy kik követhették el a gyilkosságot - bár a módszerek alapján szinte biztos, hogy drogkartellek végezhettek az áldozatokkal. Januártól októberig a térségben már négyszáz halottja volt a drogkartellek erőszakos működésének. Országszerte a kormány által 2006-ban indított drogháború kezdete óta már kétszázezernél több halálos áldozata van az erőszaknak.

A BBC beszámolója szerint ugyan az bevett módszere a kartelleknek, hogy áldozataik holttestét elrettentő célzattal nyilvánosan fellógatják, de a turisták által frekventált részeken ez szokatlannak számít.


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.