Autópályafelüljárókra akasztott emberek fogadták a turistákat Mexikó nyugati partvidékén

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hat felakasztott holttestet távolítottak el a mexikói hatóságok az amerikai turisták körében különösen népszerű nyugati parti tagállam, Baja California Sur három autópályahídjáról. Az áldozatok személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

Ahogy egyelőre arról sincs információ, hogy kik követhették el a gyilkosságot - bár a módszerek alapján szinte biztos, hogy drogkartellek végezhettek az áldozatokkal. Januártól októberig a térségben már négyszáz halottja volt a drogkartellek erőszakos működésének. Országszerte a kormány által 2006-ban indított drogháború kezdete óta már kétszázezernél több halálos áldozata van az erőszaknak.

A BBC beszámolója szerint ugyan az bevett módszere a kartelleknek, hogy áldozataik holttestét elrettentő célzattal nyilvánosan fellógatják, de a turisták által frekventált részeken ez szokatlannak számít.


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.