Feldühített elefánt taposott agyon egy kínai idegenvezetőt Thaiföldön

külföld
2017 december 22., 11:13
comments 61

Addig-addig izélgettek egy elefántot a turisták a thaiföldi Golden Triangle elefántparkban, mígnem a feldühített állat agyontaposott egy embert. Az áldozat a 34 éves Ho Jung-csie, kínai idegenvezető volt. Ho harminc fős csoportjával pont egyidőben érkezett a parkba a túráról a hátán két lánnyal visszatérő elefánttal.

Ho csoportjából vagy tízen lerohanták az állatot. Míg a többség az állat agyaránál fényképezkedett, egy tréfás kedvű társuk meghúzta az elefánt farkát. Ez felbőszítette a 17 éves állatot. Egyik utasát ledobta, majd eltiporta a rémült turisták segítségére siető idegenvezetőt. Mire a mentők kiérkeztek, az idegenvezető már nem élt.

"Kicsi kora óta ismerem ezt az állatot, soha nem bántott senkit. Mindig jól viselkedett. Nem rohama volt, az bőszítette fel, hogy meghúzták a farkát" - mondta az esetről Au Jungung, az elefánt gondozója. Mint mondta, az elefánt még akkor is remegett a dühtől, amikor végre sikerült megfékezni és egy fához kötni. (Via MTI. Címlapképünk illusztráció.)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.