Haza kell küldeni az észak-koreai vendégmunkásokat, hogy ne tudják tovább pénzelni a rakétákkal kísérletező rezsimet

Újabb szankciókat szavazott meg az ENSZ Biztonsági Tanácsa pénteken Észak-Koreával szemben a kommunista ország rakétakísérletei miatt. A szankciók értelmében 90 százalékkal csökkenteni kell a nyersolaj és a finomított kőolajtermékek Észak-Koreába irányuló exportját. 

A szankciókat még Oroszország és Kína is megszavazta, pedig ők Észak-Korea legfőbb kereskedelmi partnerei. 

A határozat felszólítja az észak-koreai vendégmunkásokat foglalkoztató országokat, hogy 24 hónapon belül küldjék haza az összes vendégmunkást.

 Ezzel is megfosztani a phenjani rezsimet a vendégmunkások által hazaküldött pénztől.

Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete szerint az újabb határozat egyértelmű üzenet Phenjannak, hogy minden további ellenszegülését további szankciók sora és elszigetelődés követi majd. 

Ezzel már harmadszorra hoztak szankciókat Észak-Korea ellen az ország  nukleáris és rakétaprogramja miatt. Washington 2008 óta folyamatosan szankciókkal próbál nyomást gyakorolni Phenjanra, de ez eddig eredménytelen maradt.

Az Egyesült Államokat, Japánt és Dél-Koreát rendszeresen fenyegető ázsiai kommunista ország november végén újabb sikeres ballisztikusrakéta-kísérletet hajtott végre olyan rakétával, amely állítása szerint képes elérni az Egyesült Államok bármely pontját. Elemzők az újabb szankcióktól azt várják, hogy döntő hatása lesz az észak-koreai gazdaságra és így sikerülhet meghátrálásra késztetni Kim Dzsongun észak-koreai diktátort. (BBC/MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.