Letartóztatott egy volt tengerészgyalogost az FBI, mert robbantani akart karácsonykor San Franciscóban

Az FBI letartóztatott egy volt tengerészgyalogost, mert azzal vádolják, hogy karácsonykor terrortámadást akar elkövetni San Franciscóban. A 25 éves Everitt Aaron Jamesont azután vették őrizetbe, hogy elmondta a terveit az FBI egyik fedett ügynökének. Az ellene gyűjtött bizonyítékok szerint a város egyik turisták által kedvelt részén akart merényletet elkövetni.

A Pier 39 környékén tervezte a merényletet.Fotó: DANIEL SLIM/AFP

A hatóságok szerint a férfi lakásán lőfegyvereket, egy végrendeletet és egy levelet is találtak, amiben arról írt, hogy Trump Jeruzsálemmel kapcsolatos döntése miatt készült a támadásra.

A férfire a titkosszolgálatok akkor figyeltek fel, amikor jelezte, hogy szimpatizál a radikális iszlámmal és támogatja az iszlám Államot. Az FBI ügynökével akkor vette fel a kapcsolatot, amikor egy csőbombához keresett alapanyagot. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.