Leveleiben gyalázta a Miss America résztvevőit a szépségverseny vezetője

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Csütörtökön szivárogtatta ki a Huffington Post az amerikai szépségipar egyik legfontosabb szereplőjének leveleit, azóta egyre dagad a botrány, a Miss America már a televíziós partnerét is elveszítette. 

A levelekből ugyanis az derült ki, hogy a Miss Americát szervező vállalat vezérigazgatója, Sam Haskell levelezésében gyalázta a versenyen induló nőket: korábbi győztesek súlyával gúnyolódott, téma volt a szexuális életük is, és általában elég vulgáris hangnemben levelezett azokról a nőkről, akik az általa szervezett versenyen indultak. 

Fotó: Ethan Miller/AFP

A levelek alapján azt is látni, hogy Haskell rá is szállt azokra a nőkre, akik utólag kritikával illették a szépségverseny szervezőit. Volt például olyan egykori győztes, aki később arról beszélt, hogy modernizálni kéne a szépségversenyek lebonyolítását, az 1998-ban győztes Kate Shindle pedig arról írt 2014-ben megjelent könyvében, hogy a szervező vállalat résézéről vajon feltétlenül jó ötlet-e 500 ezer dolláros tanácsadói díjat fizetni Haskellnek. 

A levelek megjelenését óriási felháborodás kísérte, egykori versenyzők sora szólította fel lemondásra Haskellt. 

(Mashable)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.