Még 160 üveg mérgezett alkoholt keresnek a rendőrök Debrecen környékén

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Ilyen címkével felmatricázott italokkal kell vigyázni.Fotó: Police.hu

Még akár 160 üvegnyi, "Duty Free Shop" felirattal felcímkézett mérgezett alkohol lehet ismeretlen személyeknél, közölte a rendőrség drámai hangvételű közleményében, aminek a címe is az, hogy "Ne igyák meg!". A Hajdú-Bihar megyei rendőrök foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés megalapozott gyanújával kezdtek eljárást a 47 éves debreceni N. Sándor ellen, aki metilalkohol és más adalékanyagok és aromák hozzáadásával állított elő hamisított szeszes italokat.

A mérgező metilalkoholból kutyult hamisítványokat ismert márkák üvegeibe töltötték.Fotó: Police.hu

A metilalkohol mérgező, vakságot és halált okozhat, ezért tényleg senki ne igyon ezekből az italokból!

Népszerű gyomorkeserűnek álcázták a mérget.Fotó: Police.hu

A rendőrség szerint a hamisított, mérgező szeszt ismert italmárkák üvegeiben árulják. Ezeken az üvegeken nincs zárjegy, van viszont a már említett "Duty Free Shop" matrica. Ha bárki ilyen italt vett, ne igya meg.


Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.