Még 160 üveg mérgezett alkoholt keresnek a rendőrök Debrecen környékén

bűnügy
2017 december 22., 09:32
comments 63
Ilyen címkével felmatricázott italokkal kell vigyázni.
photo_camera Ilyen címkével felmatricázott italokkal kell vigyázni. Fotó: Police.hu

Még akár 160 üvegnyi, "Duty Free Shop" felirattal felcímkézett mérgezett alkohol lehet ismeretlen személyeknél, közölte a rendőrség drámai hangvételű közleményében, aminek a címe is az, hogy "Ne igyák meg!". A Hajdú-Bihar megyei rendőrök foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés megalapozott gyanújával kezdtek eljárást a 47 éves debreceni N. Sándor ellen, aki metilalkohol és más adalékanyagok és aromák hozzáadásával állított elő hamisított szeszes italokat.

A mérgező metilalkoholból kutyult hamisítványokat ismert márkák üvegeibe töltötték.
photo_camera A mérgező metilalkoholból kutyult hamisítványokat ismert márkák üvegeibe töltötték. Fotó: Police.hu

A metilalkohol mérgező, vakságot és halált okozhat, ezért tényleg senki ne igyon ezekből az italokból!

Népszerű gyomorkeserűnek álcázták a mérget.
photo_camera Népszerű gyomorkeserűnek álcázták a mérget. Fotó: Police.hu

A rendőrség szerint a hamisított, mérgező szeszt ismert italmárkák üvegeiben árulják. Ezeken az üvegeken nincs zárjegy, van viszont a már említett "Duty Free Shop" matrica. Ha bárki ilyen italt vett, ne igya meg.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.