Váratlanul Afganisztánba látogatott az amerikai alelnök

külföld
2017 december 22., 05:16
comments 6
Mike Pence (középen, feketében) a bagrami légitámaszponton fényképezkedik.
photo_camera Mike Pence (középen, feketében) a bagrami légitámaszponton fényképezkedik. Fotó: Mandel Ngan/AP

Hol van már a tavalyi elnökválasztási kampány, amiben Donald Trump még folyamatosan bírálta elődei politikáját, az iraki és afganisztáni háborúkat. Donald Trump elnökként már 25 százalékkal növelte az Afganisztánban állomásozó amerikai csapatok létszámát, és most alelnöke, Mike Pence bejelentése szerint a napokban további csapaterősítésekről is dönthet.

Pence mindezt Kabulba tartva jelentette be. Az alelnök meglepetésszerű látogatást tett Afganisztánban, ahol egyrészt további támogatásáról biztosította Asraf Gáni elnököt, másrészt karácsony alkalmából köszöntötte az ott állomásozó amerikai csapatokat.

Afganisztánban jelenleg 17 ezer fős nemzetközi kontingens szolgál, ebből 15 ezren amerikaiak. Közülük 3800-at már Trump utasítására, idén ősszel vezényeltek Afganisztánba, ahol Trump megválasztása óta most először járt amerikai alelnök. Donald Trump elnöksége alatt még nem látogatott háborús térségbe. (Via MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.