Zacher Gábort is feljelentették, mert ő volt az ügyeletes, amikor több órás várakozás után meghalt egy nő a sürgősségin

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Zacher Gábor volt az az ügyeletes orvos a Honvédkórházban, amikor meghalt az a nő, akit öt órán át várattak a sürgősségin, tudta meg az ATV. Az idős nő otthon lett rosszul, amikor a rokonai bevitték a Honvéd kórház sürgősségi osztályára, hatalmas tömeg fogadta őket. 

Zacher GáborFotó: 444

A nő jajgatott a fájdalomtól, az ügyeletes orvos mégis türelemre intette őket. Végül öt órába telt, mire bejutott egy vizsgálatra. Ott kiderült, hogy szívműtétre lett volna szüksége, mert egy vérrög okozott gondot, de ahhoz már nem tudtak hozzákezdeni.

A nő egyik lánya az ATV-nek azt mondta, hiába szóltak az akkor ügyeletes Zacher Gábornak, az orvos „minősíthetetlen hangnemben” közölte velük, hogy ne zaklassák az orvosokat, és jó hosszú várakozási idő fog következni.

A nő halála miatt a család család feljelentést tett a sürgősségi osztály és Zacher Gábor ellen. A csatorna kereste a kórházat, de az intézmény csak annyit válaszolt, hogy nem folyik belső vizsgálat az osztályvezető főorvos ellen. A folyamatban lévő rendőrségi vizsgálatra hivatkozva több információt nem adhatnak. Az ügyben megkeresték Zacher Gábort is, de nem akart nyilatkozni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér