Zacher Gábort is feljelentették, mert ő volt az ügyeletes, amikor több órás várakozás után meghalt egy nő a sürgősségin

Egészségügy
2017 december 22., 20:13

Zacher Gábor volt az az ügyeletes orvos a Honvédkórházban, amikor meghalt az a nő, akit öt órán át várattak a sürgősségin, tudta meg az ATV. Az idős nő otthon lett rosszul, amikor a rokonai bevitték a Honvéd kórház sürgősségi osztályára, hatalmas tömeg fogadta őket. 

Zacher Gábor addiktológus, a Honvédkórház sürgősségi osztályának egykori vezetője
photo_camera Zacher Gábor Fotó: 444

A nő jajgatott a fájdalomtól, az ügyeletes orvos mégis türelemre intette őket. Végül öt órába telt, mire bejutott egy vizsgálatra. Ott kiderült, hogy szívműtétre lett volna szüksége, mert egy vérrög okozott gondot, de ahhoz már nem tudtak hozzákezdeni.

A nő egyik lánya az ATV-nek azt mondta, hiába szóltak az akkor ügyeletes Zacher Gábornak, az orvos „minősíthetetlen hangnemben” közölte velük, hogy ne zaklassák az orvosokat, és jó hosszú várakozási idő fog következni.

A nő halála miatt a család család feljelentést tett a sürgősségi osztály és Zacher Gábor ellen. A csatorna kereste a kórházat, de az intézmény csak annyit válaszolt, hogy nem folyik belső vizsgálat az osztályvezető főorvos ellen. A folyamatban lévő rendőrségi vizsgálatra hivatkozva több információt nem adhatnak. Az ügyben megkeresték Zacher Gábort is, de nem akart nyilatkozni.