27 kiló fűvel bukott le egy nyugdíjas házaspár

A York megyei rendőrök az idős pártól lefoglalt marihuánávalFotó: York County Sheriff's Dept.

Jironék elkövettek egy apró hibát. Kaliforniából tartottak haza New Hampshirbe, átszelve az egész országot, amikor a nebraskai York megyében egyszer indexelés nélkül váltottak sávot. A rendőrök megállították az autót, és egyből megcsapta az orrukat a tömény marihuánaszag. Jironék, a 80 éves Patrick és 70 éves neje, Barbara ugyanis hatvan font (27 kiló) marihuánát fuvaroztak a kocsijuk csomagtartójában.

Az idős pár azzal védekezett, hogy a drogot karácsonyi ajándéknak szánták. Arról állításuk szerint nem tudtak, hogy a nebraskai törvények tiltják a marihuána szállítását.

A rendőrség tájékoztatása szerint Barbarát "egészségügyi okokból" nem csukták le, férjét viszont a kábítószer birtoklása mellett azzal is vádolják, hogy nem volt adózárjegye a drogra, pedig a nebraskai törvények szerint a marihuánakereskedőknek kell legyen adózárjegyük. (Via Daily Dot, York News-Times)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.