Bűnösnek vallotta magát két férfi, akik az Erdogan ellen tüntetőket ütötték-rúgták Washingtonban

külföld
2017 december 23., 22:24
comments 101

Kilencen megsérültek, két embert pedig őrizetbe vettek, miután verekedés tört ki a washingtoni török nagykövet rezidenciájánál aznap, amikor Erdogan török elnök Donald Trumppal találkozott. A sérültek közül két ember állapota súlyos, ezért őket kórházban ápolják - írtuk májusban

Szemtanúk szerint a verekedés akkor indult be, amikor a török elnök biztonsági emberei rátámadtak a tüntetőkre, akik a Kurd Demokratikus Unió (PYD) zászlaját lengették a rezidencia előtt.

link Forrás

Azóta előkerült olyan videó is, amelyen látható, amikor Erdogan megérkezik a követség elé, ahol a tüntetők skandálása hallatszik. A török elnök a kocsijában ülve beszél az egyik testőrével, majd rögtön ezután elkezdik verni a tüntetőket. A skandálás így abbamarad, Erdogan szép komótosan bemegy a követségre, de közben még meg is áll, hogy nézze egy kicsit, ahogy az emberei amerikai állampolgárokat vernek az USA fővárosának közepén.

link Forrás

Két amerikai állampolgár most bűnösnek vallotta magát a tüntetők bántalmazásában, de Erdogan testőrségének 12 tagját hiába vádolták meg, Törökország természetesen nem adja ki őket.

A török kormány szerint a verekedést a tüntetők provokálták, mert valójában egy kurd terrorszervezet tagjai. A washingtoni rendőrség szerint erre semmilyen jel nem utal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.