Lázár János tanácsadója épített egy kastélyt, amelyet Lázár János anyjának és fiainak a földjei vesznek körül, és Lázár János vadászterülete mellett fekszik

POLITIKA
2017 december 23., 17:58

A Magyar Narancs karácsonyi száma terjedelmes cikket közöl Lázár János hódmezővásárhelyi múltjáról és jelenéről, mivel a Miniszterelnökséget vezető miniszter belengette, hogy 2018-ban visszavonulna a szülővárosába.

Az egyik legfurcsább történet a város határában lévő Batidán épült vadászkastélyról szól. Erről tavaly szeptemberben írt először a Délmagyar és az Átlátszó, de akkor még csak óriásdaruval építették a fényűző ingatlant, amely mára elkészült.

link Forrás

Az Átlátszó arról írt, hogy a telket a hódmezővásárhelyi Előre vadásztársaság adta el 2015-ben egy magánszemélynek, Kulik Jenőnek, és a hódmezővásárhelyi közgyűlés fontosnak tartotta a batidai beruházást annyira, hogy a tulajdonosváltás után pár hónappal rögtön helyi építési szabályzatot módosított, és kiemelt intézményi besorolást kapott a vadászház.

Kulik régi ismerőse Lázárnak: együtt gyakornokoskodtak az önkormányzatnál, és bár rövid ideig vetélytársak voltak, de mindketten a helyi Fideszben vagy annak környékén dolgoztak. Kuliknak a Lázár vezette Miniszternökséggel is volt szerződése: „örökségvédelmi jogi szakterületen rendszeresen kérem jogi tanácsait” - írta a miniszter az Átlátszónak.

De a Kulik és Lázár közti személyes viszony csak az egyik a kastély körüli, Lázár felé mutató jelek közül.

  • A földhivatali adatokból ugyanis látható, hogy az épületet teljesen körbeveszik Lázár saját, illetve az édesanyja és a fiai nevén lévő földjei. 
  • A helyszínen az is kiderült, hogy a területet biztonsági őr védi, és csak Lázárék földjein keresztül lehet bejutni a kastélyhoz.
  • Ráadásul a kastély annak a vadászterületnek a közelében fekszik, amelyet nemrég 20 évre megszerzett a Lázárt is tagjai között tudó vadásztársaság.
  • A Narancs pedig beszélt egy olyan vállalkozóval, akitől árajánlatot kértek a kastély építési munkálataira, és egyértelművé tették, hogy az Lázárhoz tartozik.

A helyiek is úgy tudják, hogy ez Lázár kastélya, a miniszter viszont ezt tagadja:

„csupán annyi közöm van hozzá, hogy a szomszédos, mintegy 45 hektáros területen erdőgazdálkodást folytatok”

- mondta tavaly az Átlátszónak.