Tűzvész a londoni állatkertben, egy földimalac elpusztult, négy szurikátának nyoma veszett

Tűzoltók a londoni állatkertben. 2017. december 23-án hajnalban ütött ki tűz az Állati Kalandok nevű látványosságnál. A tűzben egy földimalac elpusztult, négy szurikátának nyoma veszett.Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Elpusztult a londoni állatkert földimalaca, Misha. Szombatra virradóra kigyulladt az állatkert "Állati Kalandok" nevű látványossága, és bár hetven tűzoltó dolgozott a mentésen, minden életet nem sikerült megmenteni.

A tűzben négy szurikátának is nyoma veszett, de ezeknek a nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A tűzben hat ember is megsérült, füstmérgezést kaptak. Csak egyiküket kellett kórházba szállítani.

Elég nagy tűz volt, a londoni tűzoltóság tíz kocsival vonult a helyszínre. "Nem olyan volt, mint amikor füstöl egy kémény, hanem nagyon durva" - mesélte a BBC-nek Adnan Abdul Husein, aki kutyasétáltatás közben figyelt fel a tűzre és riasztotta az állatkert biztonsági szolgálatát. "Ahogy közelebb értem, láttam, hogy az állatkertben ég valami, ezért odamentem a biztonságiakhoz, hogy lángok vagy füst jön kifelé onnan, tudnak-e róla bármit. Szemmel láthatóan fogalmuk se volt róla" - mesélte.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint az Állati Kalandok mellett működő kávézó és bolt háromnegyede leégett, ahogy a tetőszerkezet fele is. A tűzoltók a tájékoztatás szerint megfeszített erővel dolgoztak azon, hogy megakadályozzák a tűz átterjedését a szomszédos ketrecekre. (Via BBC)