Tovább ereszkedett a bitcoin árfolyama

gazdaság
2017 december 25., 11:04
comments 204

A péntekig bekövetkezett nagy zuhanás után szombaton egy kicsit magára találtak a digitális pénznemek, de vasárnap ismét ereszkedés kezdődött: 24 óra alatt 13 százalékkal zuhant a bitcoin ára. 

A Bloombergnek nyilatkozó elemzők szerint a nyugati piacok a felelősek: sokkal több kereskedést tapasztalni dollárban, mint jenben. Azon kívül, hogy a karácsonyi szünetre rápihenve számos befektető érezhette már úgy, hogy eleget kaszált a bitcoinon, az is számíthat, hogy az utóbbi időben egyre több felügyelet és hatóság jelezte, hogy növekvő kockázatot látnak az egyre gigantikusabbá hízó digitális valutapiacban. 

Elemzők szerint ugyanakkor nem kirívó a mostani visszaesés: ha valaminek 150 százalékkal megy fel az értéke egy hónap alatt, akkor az gyakran kétszámjegyű százalékban esik vissza hamar. 

Hétfő reggel a bitcoin 13300 dollár körül nyitott, ez nagyjából a kétharmada az eddigi rekord 19500-as árnak. 

A bitcoin múlt heti nagy eséséről itt lehet részletesebben olvasni

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.