Tunézia kitiltotta az Emirates járatait

A tunéziai hatóságok kitiltották a tuniszi reptérről az Egyesült Arab Emírségek (UAE) légitársaságának, az Emiratesnek a járatait, miután a légitársaság több tunéziai nőt nem engedett fel a fedélzetre. 

A nők kitiltása komoly tiltakozást váltott ki Tunéziában, ahol többen rasszista és diszkriminatív lépésről beszéltek. A tunéziai közlekedési minisztérium bejelentése szerint a tiltás mindaddig hatályban marad, amíg az Emirates nem a nemzetközi egyezményekkel összhangban működteti járatait. 

Az emírségek képviseletében azt közölték, hogy biztonsági információk miatt akadozott a nők felengedése, és nagyon tisztelik amúgy a tunzéiai nőket. 

A tunéziai kormány viszont azt állítja, hogy az emírségek hatóságai megtiltották az ország női állampolgárainak, hogy repülőre szálljanak vagy az országukat tranzitországként vegyék igénybe. 

Péntek az UAE nagykövete azt közölte, hogy csak átmeneti intézkedésről volt szó, amit már fel is oldottak. A helyi sajtó beszámolója szerint tunéziai nőket napokon át nem engedtek fel Dubajba tartó járatokra. 

Voltak, akik arról számoltak be, hogy útjukat késleltették a hatóságok, mások vízumát pedig rendkívüli ellenőrzéseknek vetették alá. Tunézia és az Emírségek között 2011, az arab tavasz óta feszült a diplomáciai kapcsolat, de az utóbbi időszakban történtek kísérletek a helyzet javítására. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.