Tunézia kitiltotta az Emirates járatait

külföld
2017 december 25., 09:40
comments 31

A tunéziai hatóságok kitiltották a tuniszi reptérről az Egyesült Arab Emírségek (UAE) légitársaságának, az Emiratesnek a járatait, miután a légitársaság több tunéziai nőt nem engedett fel a fedélzetre. 

A nők kitiltása komoly tiltakozást váltott ki Tunéziában, ahol többen rasszista és diszkriminatív lépésről beszéltek. A tunéziai közlekedési minisztérium bejelentése szerint a tiltás mindaddig hatályban marad, amíg az Emirates nem a nemzetközi egyezményekkel összhangban működteti járatait. 

Az emírségek képviseletében azt közölték, hogy biztonsági információk miatt akadozott a nők felengedése, és nagyon tisztelik amúgy a tunzéiai nőket. 

A tunéziai kormány viszont azt állítja, hogy az emírségek hatóságai megtiltották az ország női állampolgárainak, hogy repülőre szálljanak vagy az országukat tranzitországként vegyék igénybe. 

Péntek az UAE nagykövete azt közölte, hogy csak átmeneti intézkedésről volt szó, amit már fel is oldottak. A helyi sajtó beszámolója szerint tunéziai nőket napokon át nem engedtek fel Dubajba tartó járatokra. 

Voltak, akik arról számoltak be, hogy útjukat késleltették a hatóságok, mások vízumát pedig rendkívüli ellenőrzéseknek vetették alá. Tunézia és az Emírségek között 2011, az arab tavasz óta feszült a diplomáciai kapcsolat, de az utóbbi időszakban történtek kísérletek a helyzet javítására. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.