Három év börtönt kapott egy brit nő Egyiptomban, mert fájdalomcsillapítókat vitt a férjének

külföld
2017 december 26., 14:36
comments 142

A 33 éves Laura Plummert még októberben vették őrizetbe az egyiptomi hatóságok a Hurghada reptéren, mert 290 Tramadol tablettát találtak nála, amit elmondása szerint az egyiptomi férje hátfájására hozott. Most három év börtönre ítélték. 

Bár az erős fájdalomcsillapító Nagy-Britanniában receptre kapható, Egyiptomban illegálisnak számít, ezért a nőt drogcsempészettel vádolták.

link Forrás

Plummer ügyét karácsonykor tárgyalta az egyiptomi bíróság. Amikor a bíró megkérdezte tőle, hogy Tramadol csempészésével és birtoklásával gyanúsítják-e, a nő igennel felelt, amit a ülésvezető beismerésnek vett. Amikor a tolmács újra lefordította a kérdést, a nő már tagadta, hogy bűnös lenne.

A tárgyaláson a nő férje, Abdel Azim elmondta, hogy évek óta porckorongsérvben szenved, ezért kellettek neki a gyógyszerek. A nő ügyvédje pedig arról beszélt, hogy Plummernek fogalma sem volt arról, hogy a gyógyszer Egyiptomban illegális. Szerinte egyébként sem logikus, hogy egy brit állampolgár öt doboz Tramadollal akarna üzletelni Egyiptomban, hiszen a repülőjegy is többe került, mint amennyit keresni tudott volna a tablettákon. 

Az ítélethirdetés után az ügyvéd bejelentette, hogy fellebbeznek a döntés ellen, amint a bíró kiadja az indoklását. Ez azonban akár 60 napig is eltarthat. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.