Megdöbbentő: az olasz rendőrség rájött, hogy a szicíliai maffia irányítja a lóversenyeket

külföld
2017 december 26., 21:25
comments 45

Felfüggesztették a lóversenyeket a Palermóban, mert az olasz rendőség arra a meghökkentő felismerésre jutott, hogy a Cosa Nostra manipulálja a versenyeket és illegális fogadásokat tartanak.

A nyomozás még mindig tart, december elején 25 embert tartóztattak le, akik Resuttana-San Lorenzo klánhoz tartozhatnak. A letartóztatásokból kiderült, hogy a maffia nemcsak a hivatalos versenyekbe szivárgott be, de még az illegális utcai futamokat is ők szervezik, amiken gyakran a végkimerüléseig hajtják a lovakat. 

Palermóban nem ritka látvány, hogy az utcákon illegális versenyeket tartanak. Ilyenkor a közönség robogón követi a lovakat. Ebből gyarran vannak balesetek. 2012-ben az egyik elpusztult lovat az egyetem előtt hagyták. 

link Forrás

Vito Galatolo, a visszavonult genszter arról beszélt, hogy amikor valamelyik zsoké nem volt hajlandó parancsra veszíteni, a maffia emberei addig ütötték és rúgták, amíg meg nem gondolta magát. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.