Soltész államtitkár szerint már érződik a nyugati világot sújtó "erkölcsi kiüresedés", választ kell adni

POLITIKA
2017 december 26., 12:36
comments 179

A kormány az elmúlt években szövetséget kötött az egyházakkal is és az elmúlt hét és fél évben a közfeladat-ellátásban és karitatív segítségnyújtásban is nagy változások történtek, jelentette ki kedd reggel a Kossuth rádió 180 perc című műsorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Soltész Miklós nemzetiségi és civil témákról nem szólt, csak és kizárólag az egyházakról beszélt.

Elmondta, hogy eddig kormány segítségével a Kárpát-medencében 5500 templomot, közösségi épületet tudtak felújítani. Az államtitkár kiemelte, hogy hat karitatív és három külsős szervezet 4,5 milliárd forint támogatást nyert infrastruktúra fejlesztésre. Igaz, a pénzt száz százalékban az Európai Unió adja. 

A nyugati világot sújtó "erkölcsi kiüresedés" Közép-Európában is érződik, erre választ kell adni, 

zárta a nyilatkozatát Soltész. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.