Soltész államtitkár szerint már érződik a nyugati világot sújtó "erkölcsi kiüresedés", választ kell adni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A kormány az elmúlt években szövetséget kötött az egyházakkal is és az elmúlt hét és fél évben a közfeladat-ellátásban és karitatív segítségnyújtásban is nagy változások történtek, jelentette ki kedd reggel a Kossuth rádió 180 perc című műsorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Soltész Miklós nemzetiségi és civil témákról nem szólt, csak és kizárólag az egyházakról beszélt.

Elmondta, hogy eddig kormány segítségével a Kárpát-medencében 5500 templomot, közösségi épületet tudtak felújítani. Az államtitkár kiemelte, hogy hat karitatív és három külsős szervezet 4,5 milliárd forint támogatást nyert infrastruktúra fejlesztésre. Igaz, a pénzt száz százalékban az Európai Unió adja. 

A nyugati világot sújtó "erkölcsi kiüresedés" Közép-Európában is érződik, erre választ kell adni, 

zárta a nyilatkozatát Soltész. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.