Kisebb lesz a sáp a napelemen, de nem ez fogja megdobni a szektort

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

2018-ban 114 forint helyett csak 57 forint termékdíjat kell fizetni kg-onként a napelemes energiatermelő rendszereket telepítőknek - írja a hvg a Magyar Nemzet nyomán. 

Kiss Ernő, a Magyar Napelem-, Napkollektor-szövetség elnöke a lapnak azt mondta, a díj mértéke még így is magasnak számít majd az európai átlaghoz képest, ezért nem valószínű, hogy a termékdíj csökkentése dobja majd meg jövőre a napenergia-szektort. Szerinte a napelemek terjedéséhez az volna az igazi segítség, ha a kormányzat egyszerűbbé tenné az ilyen rendszerek kiépítését, és nem kellene végeláthatatlan engedélyezési eljárásokat lefolytatni minden egyes telep kialakításakor. Bizonyos esetekben ugyanis egy évig is elhúzódik a telepítéshez szükséges mintegy negyven hatósági hozzájárulás beszerzése, miközben korábban ehhez néhány hónap is elegendő volt.

Kiss Ernő szerint jövőre is nagyjából ugyanannyi, hat-nyolcezer háztartási naperőmű telepítése várható. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.