Obama a Harry hercegnek adott interjúban a Facebook veszélyeire figyelmeztet

külföld
2017 december 27., 08:20
comments 31

Még szeptemberben, Kanadában vették fel azt az interjút, melyet a herceg készített a volt amerikai elnökkel, ezt szerdán adják le a brit közszolgálati BBC Radio 4-ban. Obama úgy véli, a közösségi oldalak rossz hatása, hogy az emberek torzan ítélnek meg összetettebb dolgokat, és az is aggasztja, mennyi álhír kering ezeken az oldalakon. Bár közismert, hogy utódja, Donald Trump nagyon aktív Twitteren, az ő nevét nem említette, de

arról azért beszélt, milyen fontos lenne, hogy azok az emberek, akik hatalmi pozícióban vannak, jobban ügyeljenek arra, mit posztolnak.

Amiatt is aggódik, hogy olyan lehet a jövőnk, melyben az emberek figyelmen kívül hagyják a tényeket, és csak olyan híreket olvasnak, melyek megerősítik saját nézeteiket. Az internet hátrányának nevezte, hogy az emberek teljesen más valóságot képzelhetnek maguknak, és megerősítést találnak saját elfogult véleményükre.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.