Obama a Harry hercegnek adott interjúban a Facebook veszélyeire figyelmeztet

Még szeptemberben, Kanadában vették fel azt az interjút, melyet a herceg készített a volt amerikai elnökkel, ezt szerdán adják le a brit közszolgálati BBC Radio 4-ban. Obama úgy véli, a közösségi oldalak rossz hatása, hogy az emberek torzan ítélnek meg összetettebb dolgokat, és az is aggasztja, mennyi álhír kering ezeken az oldalakon. Bár közismert, hogy utódja, Donald Trump nagyon aktív Twitteren, az ő nevét nem említette, de 

arról azért beszélt, milyen fontos lenne, hogy azok az emberek, akik hatalmi pozícióban vannak, jobban ügyeljenek arra, mit posztolnak. 

Amiatt is aggódik, hogy olyan lehet a jövőnk, melyben az emberek figyelmen kívül hagyják a tényeket, és csak olyan híreket olvasnak, melyek megerősítik saját nézeteiket. Az internet hátrányának nevezte, hogy az emberek teljesen más valóságot képzelhetnek maguknak, és megerősítést találnak saját elfogult véleményükre.


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.