A gyógyszerész nem váltotta vissza a kamillateáját, köpködött és ütött a lázas sarkadi férfi

bűnügy
2017 december 28., 15:20
comments 153

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 35 éves büntetlen előéletű sarkadi férfival szemben, aki szeptemberben Sarkadon megütött, és leköpött egy ügyeletes gyógyszerészt.

A sértett, mint szakgyógyszerész, ügyeletes volt szeptember 3-án (vasárnap) az egyik sarkadi gyógyszertárban, amikor a lázas vádlott 9 óra körül odaküldte a nevelt lányát kamillateáért. A gyógyszerész a kérdésére kapott válasz alapján filteres kamillateát adott át a gyereknek, de a vádlott rögtön visszaküldte a gyereket, mert ömlesztett teát szeretett volna. A gyógyszerész viszont nem cserélte ki a terméket, mert a gyógykészítmény visszaváltására nem volt lehetőség.

Amikor a vádlott ezt megtudta, megjelent a gyógyszertár kiadóablaka előtt, és már személyesen követelte a cserét. Miután a sértett ennek nem tett eleget, a vádlott kiabálni kezdett vele, benyúlt a kiadó ablakon keresztül, és arcon ütötte a sértettet, majd leköpte, továbbá bedobta az ablakon a visszaváltani kívánt teát. A sértett 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A férfit a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, 1-5 évig terjedő szabadságvesztést kaphat. A járási ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Az eljárás a Gyulai Járásbíróság előtt folytatódik. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.