A gyógyszerész nem váltotta vissza a kamillateáját, köpködött és ütött a lázas sarkadi férfi

2017 december 28., csütörtök 15:20
153

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 35 éves büntetlen előéletű sarkadi férfival szemben, aki szeptemberben Sarkadon megütött, és leköpött egy ügyeletes gyógyszerészt.

A sértett, mint szakgyógyszerész, ügyeletes volt szeptember 3-án (vasárnap) az egyik sarkadi gyógyszertárban, amikor a lázas vádlott 9 óra körül odaküldte a nevelt lányát kamillateáért. A gyógyszerész a kérdésére kapott válasz alapján filteres kamillateát adott át a gyereknek, de a vádlott rögtön visszaküldte a gyereket, mert ömlesztett teát szeretett volna. A gyógyszerész viszont nem cserélte ki a terméket, mert a gyógykészítmény visszaváltására nem volt lehetőség.

Amikor a vádlott ezt megtudta, megjelent a gyógyszertár kiadóablaka előtt, és már személyesen követelte a cserét. Miután a sértett ennek nem tett eleget, a vádlott kiabálni kezdett vele, benyúlt a kiadó ablakon keresztül, és arcon ütötte a sértettet, majd leköpte, továbbá bedobta az ablakon a visszaváltani kívánt teát. A sértett 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A férfit a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, 1-5 évig terjedő szabadságvesztést kaphat. A járási ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Az eljárás a Gyulai Járásbíróság előtt folytatódik. (Ügyészség)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt