Előkerült a lengyel, aki az egész fizetését elhagyta egy londoni pubban karácsony előtt és emiatt világhírű lett

INTERNET
2017 december 28., 16:09
comments 94

Az egész karácsonyi szezon egyik legnagyobb tömegeket megmozgató sztorija volt, hogy a wimbledoni Alexandra pubban az ünnepek előtt valaki elvesztette az egész heti fizetését, amit készpénzben vett fel az e célra szolgáló borítékban. Azt azonnal sejteni lehetett, hogy lengyel vendégmunkás lehet a főszereplő, mert a borítékra csak a Mariusz keresztnév volt ráírva. 

Az egészből leginkább azért lett nagy sztori, mert a pub twitjét, amiben elkezdték keresni a peches vendéget, maga J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek twitterfüggő írója is megosztotta.

link Forrás

Maga az eset december 21-én történt, de hiába a 1,5 millió megosztás és a még több megtekintés, úgy tűnt, hogy Andrew "Nobby" Radcliffe boltvezető-helyettes hiába volt olyan becsületes, hogy ne süllyessze a zsebébe a padlón talált borítékot, mert a pénz gazdája csak nem került elő. Mostanáig, mert 6 nap elteltével egyszer csak besétált egy fickó a pubba, és annyit mondott:

Hahó, Mariusz vagyok és azt hiszem, maguknál van a pénzem.

Miután pontosan le tudta írni a boríték kinézetét és a benne található pénz mennyiségét, majd a biztonsági kamera felvételein is megtalálták, a vezetéknevét titokban tartó fickó visszakapta a 600 fontját, amiből 50-et azonnal visszaadott borravalóként a borítékját megtaláló alkalmazottnak.

photo_camera Hősünk középen, jobbról-balról a pub tulajdonosai

Kiderült, hogy tényleg lengyel, az építőiparban dolgozik, és a rosszul sikerült kocsmázás után azonnal hazautazott Lengyelországba karácsonyozni, ahol nem merte elárulni a feleségének, hogy mi történt a pénzzel. A férfi alig netezik és egyáltalán nem használja a közösségi médiát. A fia a szerencséjére igen, ő kérdezte meg tőle karácsonyozás közben, hogy papa, nem te vagy az a Mariusz, akinek a borítékját annyian megosztották Twitteren? 

(via Guardian)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.