Előkerült a lengyel, aki az egész fizetését elhagyta egy londoni pubban karácsony előtt és emiatt világhírű lett

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Az egész karácsonyi szezon egyik legnagyobb tömegeket megmozgató sztorija volt, hogy a wimbledoni Alexandra pubban az ünnepek előtt valaki elvesztette az egész heti fizetését, amit készpénzben vett fel az e célra szolgáló borítékban. Azt azonnal sejteni lehetett, hogy lengyel vendégmunkás lehet a főszereplő, mert a borítékra csak a Mariusz keresztnév volt ráírva. 

Az egészből leginkább azért lett nagy sztori, mert a pub twitjét, amiben elkezdték keresni a peches vendéget, maga J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek twitterfüggő írója is megosztotta.

Maga az eset december 21-én történt, de hiába a 1,5 millió megosztás és a még több megtekintés, úgy tűnt, hogy Andrew "Nobby" Radcliffe boltvezető-helyettes hiába volt olyan becsületes, hogy ne süllyessze a zsebébe a padlón talált borítékot, mert a pénz gazdája csak nem került elő. Mostanáig, mert 6 nap elteltével egyszer csak besétált egy fickó a pubba, és annyit mondott:

Hahó, Mariusz vagyok és azt hiszem, maguknál van a pénzem.

Miután pontosan le tudta írni a boríték kinézetét és a benne található pénz mennyiségét, majd a biztonsági kamera felvételein is megtalálták, a vezetéknevét titokban tartó fickó visszakapta a 600 fontját, amiből 50-et azonnal visszaadott borravalóként a borítékját megtaláló alkalmazottnak.

Hősünk középen, jobbról-balról a pub tulajdonosai

Kiderült, hogy tényleg lengyel, az építőiparban dolgozik, és a rosszul sikerült kocsmázás után azonnal hazautazott Lengyelországba karácsonyozni, ahol nem merte elárulni a feleségének, hogy mi történt a pénzzel. A férfi alig netezik és egyáltalán nem használja a közösségi médiát. A fia a szerencséjére igen, ő kérdezte meg tőle karácsonyozás közben, hogy papa, nem te vagy az a Mariusz, akinek a borítékját annyian megosztották Twitteren? 

(via Guardian)


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.