Mexikó legvéresebb éve volt 2017

Tbg
bűnögy
2017 december 28., 08:49
comments 31

Soha ennyi embert nem öltek meg még Mexikóban az elmúlt húsz évben, mint idén: 23 ezer embert gyilkoltak meg 2017-ben, azaz átlagban 20 percenként történt egy gyilkosság.

A gyilkosságok mögött természetesen a drogkartellek és a korrupt igazságszolgáltatás áll.

Szakértők szerint az, hogy ez idei volt az eddigi legvéresebb év a drogháború kitörése óta köszönhető Joaquin El Chapo Guzman kiadatásának, a drogvezér helyére ugyanis új bandák léptek, akik erőszakkal próbálják meg pozíciójukat stabilizálni.

Olyan államokban is megugrott a gyilkosságok száma, ilyen Baja California, ahol korábban sokkal kevesebb volt a drogháború áldozatainak száma. (Al Jazeera)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.