Túlélte a karácsonyt az óriási svéd szalmakecske

ünnep
2017 december 28., 15:29
comments 50

Miután tavaly a felállítása után néhány órán belül felgyújtották a nagy svéd karácsonyi szalmakecskét, idén Gävlében – a 13 méteres magasságával – a világ legnagyobb szalmakecskéje túlélte az ünnepet. Ehhez hozzájárult, hogy sokkal erősebb és magasabb kerítést állítottak köré, illetve biztonsági őr is védte – írja a BBC.

photo_camera A büszke kecske 2016 novemberében, pár órával azelőtt, hogy felgyújtották. Fotó: Pernilla Wahlman / TT News Agency / AFP

Három éve részletesen írtunk a gävlei kecskéről, amit 1966 óta többször gyújtottak fel vandálok, mint nem. Akkor épségben kibírta az ünnepeket (ezért lefejezték).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.