Túlélte a karácsonyt az óriási svéd szalmakecske

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután tavaly a felállítása után néhány órán belül felgyújtották a nagy svéd karácsonyi szalmakecskét, idén Gävlében – a 13 méteres magasságával – a világ legnagyobb szalmakecskéje túlélte az ünnepet. Ehhez hozzájárult, hogy sokkal erősebb és magasabb kerítést állítottak köré, illetve biztonsági őr is védte – írja a BBC.

A büszke kecske 2016 novemberében, pár órával azelőtt, hogy felgyújtották.Fotó: Pernilla Wahlman / TT News Agency / AFP

Három éve részletesen írtunk a gävlei kecskéről, amit 1966 óta többször gyújtottak fel vandálok, mint nem. Akkor épségben kibírta az ünnepeket (ezért lefejezték).

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.