Egy afrikai nő lenyelt egy kiló kokaint, majd elindult Thaiföldre

bűnügy
2017 december 29., 07:15
comments 31

Több mint 1,2 kilogrammnyi kokaint próbált meg becsempészni Thaiföldre a gyomrában egy elefántcsontparti nő - közölték pénteken a thaiföldi hatóságok. A 27 éves afrikai nő a gyomrában 64 apró csomaggal akart átjutni a biztonsági ellenőrzésen Phuket szigetének repülőterén csütörtökre virradó éjszaka, de ideges viselkedése szemet szúrt a hatóságoknak.

Egy képet is közöltek a csempészett kokain mennyiségéről:

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

A kábítószercsempészek a térségben rendszeresen alkalmaznak afrikai vagy ázsiai nőket. Gyakran próbálkoznak kis thaiföldi repülőtereken, például Phuketen, Samuin vagy akár Kambodzsában, majd onnan kezdik el szétteríteni az árut Thaiföldön - mondta el a bangkoki igazságügyi minisztérium kábítószer-ellenes osztályának munkatársa. A Délkelet-Ázsiában széles körben népszerű metamfetaminnal szemben a kokaint egy szűkebb, gazdagabb körnek szánják Thaiföldön - tette hozzá. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.