Riasztották a manilai rendőröket egy lövöldözéshez, ők kimentek, és szétlőtték a kórházba igyekvő áldozatokat

külföld
2017 december 29., 08:55
comments 49

A Fülöp-szigeteki rendőrök megöltek két ember, akik éppen a kórházba siettek, mert összekeverték őket a bűnözőkkel.

A rendőröket egy lövöldözéshez hívták ki, ahol aztán egy olyan kocsira nyitottak tüzet, amely éppen egy sebesültet vitt a kórházba. Ketten megsérültek, két utas - köztük a sérült nő - pedig meghalt. A rendőrség szerint a kollégáik azt hitték, hogy azokra tüzelnek, akik korábban lövöldöztek.

A helyi újságok szerint tíz rendőrt és a rendőrfőnököt is felmentették. Az országban 2016 óta harapózott el az erőszak és a rendőri brutalitás, amikor Rodrigo Duterte elnök meghirdette a kábítószerellenes háborúját. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.