Tizenketten meghaltak egy bronxi lakástűzben

Tizenkét ember, köztük egy csecsemő halt meg egy lakóépületben kigyulladt tűzben a New York-i Bronxban csütörtökön - közölte a város polgármestere, Bill de Blasio. A bronxi állatkerttől egy utcára lévő ötemeletes épületben tomboló tüzet mintegy 170 tűzoltó igyekezett megfékezni a mínusz 10 fokos hidegben. A tűzoltóság közölte: legalább 15-en, köztük négyen súlyos sérüléseket szenvedtek.

A lángra kapott házFotó: Vural Elibol/Anadolu Agency

Daniel Nigro tűzoltóparancsnok szerint a tűzben az épület különböző emeletein haltak meg 1 és 50 év közötti emberek. A tüzet sikerült megfékezni, az épület külső része szinte teljesen ép maradt. Értesülések szerint azonban a lakóház belseje kiégett. Bronxban legutóbb 2007-ben volt tragikus kimenetelű tűzeset: akkor kilenc gyerek és egy felnőtt vesztette életét egy elektromos fűtő meghibásodása miatt kiütött tűzben. (MTI)


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.