Trump: Jól jönne most a jó öreg globális felmelegedés

Donald Trump amerikai elnök épp Floridában vakációzik, és eléggé fázhat ugyanis a következőt tweetelte:

“Ez lehet minden idők leghidegebb Szilveszter éjszakája keleten. Talán jól jönne most nekünk egy kevés a jó öreg globális felmelegedésből, amely miatt a mi országunk - de más országok nem - billió dollárt fizet.”

Az Egyesült Államok keleti partvidéken valóban rekordokat dönt a hideg, ez azonban csalóka, 2016 például minden idők legmelegebb éve volt, és 2017 még erre is rákontrázhat. Trump ugyanakkor előszeretettel keveri a hideget és a globális felmelegedést, azt sulykolva, hogy a hideg idő cáfolja a globális felmelegedést, holott tudósok szerint hiba így tekinteni a klímaváltozásra.

Az amerikai elnök politikájának egyik fő üzenete a globális felmelegedés bagatellizálása, Trump szerint az éghajlatváltozás ellen való védekezés csak anyagi károkat okoz az Egyesült Államoknak. Az ország ezért korábban már kilépett a párizsi klímaegyezményből is. (CNN)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.