18 tonna avokádó borult ki és égett el Texasban

Egy texasi főutat borított el a rengeteg avokádó, a kigurult gyümölcsök közül sok meg is égett, miután a balesetet szenvedett teherautó lángra kapott. 

A balesetben amúgy ember nem sérült meg, az utat pedig három órán át kellett lezárva tartani. A kamion felehetően a világ legnagyobb avokádótermesztő országából, Mexikóból tartott éppen északra, a világ legnagyobb avokádófogyasztó országába, azaz az Egyesült Államokba. 

Az avokádóbaleset azért is keltett heves hullámokat az interneten, mert ez a szerencsétlen gyümölcs kiemelt szereplője lett a """mai fiatalok""" életmódjáról és fogyasztási szokásairól szóló moralizálgatásoknak. Az tény, hogy az avokádó iránti igény nagyon megnőtt az elmúlt évtizedben, és az is, hogy főleg sok fiatal kedvelte meg a gyümölcsöt, és az elmúlt években a megnőtt kereslet és a kedvezőtlen időjárási történések miatt az ára is nagyon megugrott. Ebből nőtt ki az a narratíva, hogy a mai fiataloknak azért nincs már saját lakása, mert minden pénzüket avokádóra költik. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.