5,6 milliárdos villát az Andrássyn és 100 ezer forintos tápióbicskei házat is kínáltak idén online eladásra

gazdaság
2017 december 30., 07:20
comments 33

Éves összegzést készített az egyik legnagyobb hazai online ingatlankereskedő oldal, az ingatlan.com. Elemzésükből kiderül,hogy idén

56 ezerszeres különbség volt az idén a legdrágábban és legolcsóbban meghirdetett ingatlanok között. 

5,6 milliárd forintos árával egy Andrássy úti kastély volt a legdrágább ingatlan, a dobogón szereplő további ingatlanokért 1,9-2,2 milliárd forintot kértek a tulajdonosok.
A legolcsóbb ingatlant, egy tápióbicskei házat ugyanakkor mindössze 100 ezer forintért adták. 

Idén különösen élénk volt az ingatlanpiac, különösen a 30 millió forintnál olcsóbb otthonok mentek, de azért jóval olcsóbban és drágábban is lehetett idén ingatlant kifogni. 

A legmagasabb árat egy Andrássy úton lévő kastélyért kérte a tulajdonos: 5,6 milliárd forintért kínálta eladásra a 18 szobás, több mint kétezer négyzetméteres alapterületű ingatlant.

A második helyen a Baranya megyében található bükkösdi Petrovszky-kastély szerepel, a 15 szobás, közel 2500 négyzetméteres alapterülettel és 150 ezer négyzetméteres kerttel rendelkező barokk stílusú ingatlant 2,5 milliárd forintért kínálják. 

photo_camera 1,9 milliárd forintos villa az Andrássyn

A harmadik a budapesti Svábhegyen található, ez egy 500 négyzetméteres 10 szobás villa, amely 2,29 milliárd forintba kerül. Utána egy újabb Andrássy úti palota következik, a 14 szobás több mint 1000 négyzetméteres ingatlanért 2 milliárd forintot kért a tulajdonos. Az ötödik pedig egy összesen 35 szobás, szintén az Andrássy úton található villaépület, amely 1,9 milliárd forintért szerepelt a kínálatban.

photo_camera Kétmilliárd forintos villa az Andrássyn Fotó: ingatlan.com

A legolcsóbb ingatlanok az ingatlan.com összeállítása alapján az idén 100-390 ezer forint közötti áron kerültek a piacra, ezek jellemzően kis alapterületű, felújítandó állapotú házak.

Ezek közül is egy tápióbicskei ingatlan volt a legolcsóbb, a 2 ezer négyzetméteres telken lévő 30 négyzetméteres ház mindössze 100 ezer forintért került a piacra. Egerfarmoson 300 ezer forintért hirdettek meg eladásra egy családi házat. Ugyancsak 300 ezer forintért kínálta a tulajdonos a Fejér megyei Rácalmáson lévő 70 négyzetméteres vályogházat. A Jász-Nagykun-Szolnok megyében található Cibakházán egy 80 négyzetméteres 2,5 szobás felújítandó házat hirdettek 350 ezer forintért. A Bács-Kiskun megyében lévő Rém községben 390 ezer forintot kértek egy felújítandó 50 négyzetméteres családi házért, amelyhez több mint 2 ezer négyzetméteres telek is tartozik. 

photo_camera Tápióbicskei ház 100 ezer forintért

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.