5,6 milliárdos villát az Andrássyn és 100 ezer forintos tápióbicskei házat is kínáltak idén online eladásra

Éves összegzést készített az egyik legnagyobb hazai online ingatlankereskedő oldal, az ingatlan.com. Elemzésükből kiderül,hogy idén

56 ezerszeres különbség volt az idén a legdrágábban és legolcsóbban meghirdetett ingatlanok között. 

5,6 milliárd forintos árával egy Andrássy úti kastély volt a legdrágább ingatlan, a dobogón szereplő további ingatlanokért 1,9-2,2 milliárd forintot kértek a tulajdonosok.
A legolcsóbb ingatlant, egy tápióbicskei házat ugyanakkor mindössze 100 ezer forintért adták. 

Idén különösen élénk volt az ingatlanpiac, különösen a 30 millió forintnál olcsóbb otthonok mentek, de azért jóval olcsóbban és drágábban is lehetett idén ingatlant kifogni. 

A legmagasabb árat egy Andrássy úton lévő kastélyért kérte a tulajdonos: 5,6 milliárd forintért kínálta eladásra a 18 szobás, több mint kétezer négyzetméteres alapterületű ingatlant.

A második helyen a Baranya megyében található bükkösdi Petrovszky-kastély szerepel, a 15 szobás, közel 2500 négyzetméteres alapterülettel és 150 ezer négyzetméteres kerttel rendelkező barokk stílusú ingatlant 2,5 milliárd forintért kínálják. 

1,9 milliárd forintos villa az Andrássyn

A harmadik a budapesti Svábhegyen található, ez egy 500 négyzetméteres 10 szobás villa, amely 2,29 milliárd forintba kerül. Utána egy újabb Andrássy úti palota következik, a 14 szobás több mint 1000 négyzetméteres ingatlanért 2 milliárd forintot kért a tulajdonos. Az ötödik pedig egy összesen 35 szobás, szintén az Andrássy úton található villaépület, amely 1,9 milliárd forintért szerepelt a kínálatban.

Kétmilliárd forintos villa az AndrássynFotó: ingatlan.com

A legolcsóbb ingatlanok az ingatlan.com összeállítása alapján az idén 100-390 ezer forint közötti áron kerültek a piacra, ezek jellemzően kis alapterületű, felújítandó állapotú házak.

Ezek közül is egy tápióbicskei ingatlan volt a legolcsóbb, a 2 ezer négyzetméteres telken lévő 30 négyzetméteres ház mindössze 100 ezer forintért került a piacra. Egerfarmoson 300 ezer forintért hirdettek meg eladásra egy családi házat. Ugyancsak 300 ezer forintért kínálta a tulajdonos a Fejér megyei Rácalmáson lévő 70 négyzetméteres vályogházat. A Jász-Nagykun-Szolnok megyében található Cibakházán egy 80 négyzetméteres 2,5 szobás felújítandó házat hirdettek 350 ezer forintért. A Bács-Kiskun megyében lévő Rém községben 390 ezer forintot kértek egy felújítandó 50 négyzetméteres családi házért, amelyhez több mint 2 ezer négyzetméteres telek is tartozik. 

Tápióbicskei ház 100 ezer forintért
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.