Ónos meleggel közelít a szilveszter

időjárás
2017 december 30., 19:15
comments 77
Sószóró Budapesten, a Váci úton
photo_camera MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán

Figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szombaton a vasárnap várható ónos esőzések miatt.

Északon már szombat estétől, Fejér és Pest megye és a Tiszántúl északi részein és Nógrádban is várható ónos csapadék, havas eső, fagyott eső. Hó kevésbé lesz, mert a levegő viszont melegszik: vasárnap már mindenhol fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet. 

Az ország északi részén, főként Nógrádban és Borsodban az ónos szutyok mellett még ködre és korlátozott látási viszonyokra is számítani kell. 

Budapest mellett Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére is figyelmeztetést adtak ki. Azt is írja viszont az MTI-nek küldött közlemény, hogy szilveszter éjjelére eláll az eső és csak az ország északkeleti csücskében kell még vele számolni. 

 Vasárnap az ország egyes részein 6 és 14 fok közé melegedhet az idő, keleten viszont hűvösebb lesz, 1 és 5 fok közti értékekkel. Éjjel mínusz 4 és plusz 3 közötti hőmérséklet  várható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.