Telefonbetyárkodás miatt halt meg egy kansasi férfit

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 28 éves Andrew Thomas Finch telefonbetyárkodás áldozata lett csütörtökön a kansasi Wichita településen, miután valaki telefonon riasztotta a rendőröket a házához, azt állítva, hogy ott túszejtés történt. 

Egy kaliforniai férfit gyanúsítanak a bűncselekménnyel, a lövéseket leadó 25 éves rendőrt letartóztatták, már jövő héten bíróság előtt kell felelnie az eset miatt.

A wichitai rendőrök szerint a telefonáló azt állította, hogy a házban lakó férfi összeveszett szüleivel, véletlenül meglőtte apját, családját pedig túszul ejtette és elbarikádozta magát. 

A kiérkező fegyveresek pozícióba helyezkedtek. Finch az ajtóhoz lépett, amikor az egyik lövész meglőtte. A férfi később a kórházba szállítás során meghalt. Hamar kiderült, hogy valójában nem voltak túszok a házban és a telefonban fals információkat mondtak.  

Amerikában súlyos jelenség a prank calling, nem ritkák a hasonló tragédiák. Rengeteg bosszúságot okoz a rendőröknek ez és jelentős erőforrásokat köt le. (CNN)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.