Telefonbetyárkodás miatt halt meg egy kansasi férfit

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A 28 éves Andrew Thomas Finch telefonbetyárkodás áldozata lett csütörtökön a kansasi Wichita településen, miután valaki telefonon riasztotta a rendőröket a házához, azt állítva, hogy ott túszejtés történt. 

Egy kaliforniai férfit gyanúsítanak a bűncselekménnyel, a lövéseket leadó 25 éves rendőrt letartóztatták, már jövő héten bíróság előtt kell felelnie az eset miatt.

A wichitai rendőrök szerint a telefonáló azt állította, hogy a házban lakó férfi összeveszett szüleivel, véletlenül meglőtte apját, családját pedig túszul ejtette és elbarikádozta magát. 

A kiérkező fegyveresek pozícióba helyezkedtek. Finch az ajtóhoz lépett, amikor az egyik lövész meglőtte. A férfi később a kórházba szállítás során meghalt. Hamar kiderült, hogy valójában nem voltak túszok a házban és a telefonban fals információkat mondtak.  

Amerikában súlyos jelenség a prank calling, nem ritkák a hasonló tragédiák. Rengeteg bosszúságot okoz a rendőröknek ez és jelentős erőforrásokat köt le. (CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.