Trump figyelmeztette Iránt, hogy az elnyomó rezsimek nem tartanak örökké

külföld
2017 december 30., 22:15
comments 223
photo_camera Donald Trump Fotó: Evan Vucci/AP

Az amerikai elnök a Twitteren keresztül üzent ismét Teheránnak, hogy "figyeli őket a világ", és "eljön majd a nap, amikor a népnek választania kell". 

Iránban szombaton is folytatódtak a tömegtüntetések; több városban emberek ezrei mentek utcára tüntetve a kormány ellen. Teherán mellett Kermánsáhban, Rahstban, Iszfahánban, Dorudban és Komban is utcára mentek a helyiek, a 2009-es botrányos választások óta nem voltak ekkora megmozdulások az országban, ahol a magas munkanélküliség és a rossz életminőség miatti elégedetlenség hamar kormányellenes hangulatba csapott át. 

Több tucat embert előállítottak a rendőrök az illegálisként kezelt demonstrációk után, összecsapásokra is sor került. 

link Forrás

 "Az egész világ tisztában van vele, hogy a jó iráni nép változást akar, és - az Egyesült Államok masszív katonai erejét leszámítva - az iráni nép az, amitől az ország vezetői a legjobban tartanak" - fordította Trump szavait az MTI.

Teherán visszautasította az amerikai kritikát, Bahram Gasszemi iráni külügyi szóvivő szerint az amerikai tisztségviselők és Trump opportunista nyilatkozatai nem érdemelnek hitelt.

Az iráni állami média közben arról beszél, hogy nemzetközi összeesküvés terjeszt álhíreket az országban korrupcióról és gazdasági bűncselekményekről. Dorud városában lövések is dördültek, két halottja van az összecsapásoknak. (CNN / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.