Trump figyelmeztette Iránt, hogy az elnyomó rezsimek nem tartanak örökké

Donald TrumpFotó: Evan Vucci/AP

Az amerikai elnök a Twitteren keresztül üzent ismét Teheránnak, hogy "figyeli őket a világ", és "eljön majd a nap, amikor a népnek választania kell". 

Iránban szombaton is folytatódtak a tömegtüntetések; több városban emberek ezrei mentek utcára tüntetve a kormány ellen. Teherán mellett Kermánsáhban, Rahstban, Iszfahánban, Dorudban és Komban is utcára mentek a helyiek, a 2009-es botrányos választások óta nem voltak ekkora megmozdulások az országban, ahol a magas munkanélküliség és a rossz életminőség miatti elégedetlenség hamar kormányellenes hangulatba csapott át. 

Több tucat embert előállítottak a rendőrök az illegálisként kezelt demonstrációk után, összecsapásokra is sor került. 

 "Az egész világ tisztában van vele, hogy a jó iráni nép változást akar, és - az Egyesült Államok masszív katonai erejét leszámítva - az iráni nép az, amitől az ország vezetői a legjobban tartanak" - fordította Trump szavait az MTI.

Teherán visszautasította az amerikai kritikát, Bahram Gasszemi iráni külügyi szóvivő szerint az amerikai tisztségviselők és Trump opportunista nyilatkozatai nem érdemelnek hitelt.

Az iráni állami média közben arról beszél, hogy nemzetközi összeesküvés terjeszt álhíreket az országban korrupcióról és gazdasági bűncselekményekről. Dorud városában lövések is dördültek, két halottja van az összecsapásoknak. (CNN / MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.