Ő itt Imre, 2018 első újszülöttje

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az állami intézmények szülészetei közül több helyen is születtek gyerekek az új év első óráiban. 2018-ban a fővárosban és vidéken is fiúk születtek elsőként az új évben. Mindkét kisfiú az édesanyák első gyermeke. Valamennyien jól vannak.

Balázs Imre, az új év első újszülöttje a szombathelyi Markusovszky Kórház szülészetén 2018. január 1-én.Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Idén vidéken, a Vas megyei Markusovszky Kórházban született az első újévi baba. Az intézmény tájékoztatása szerint Balázs Imre 0:01-kor 3130 grammal, 50 centiméterrel, természetes úton jött a világra. (Érdekesség: az Imre a 73. leggyakoribb fiúnév.)

Balázs Imre, az új év első újszülöttje és édesanyja, Kiss Emese Enikő a szombathelyi Markusovszky Kórház szülészetén 2018. január 1-én.Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Az első budapesti csecsemő szintén kisfiú. Flóris az Egyesített Szent István és Szent László Kórházban 0:23-kor 54 centiméterrel és 3400 grammal született.

Az UNICEF becslése szerint 385 793 baba születik világszerte újév napján. Az újévi babák több mint fele kilenc országban születik, a legtöbb, 69 070 Indiában és 44 760 Kínában. Utánuk következik Nigéria (20 210), Pakisztán (14 910), Indonézia (13 370) és az USA (11 280). A Kongói Demokratikus Köztársaságban 9400, Etiópiában 9020 és Bangladesben 8370 gyerek születik újév napján. A gyerekek többsége ugyan életben marad, de különösen a fejlődő országokban sokan nem élik meg az első napjukat. 2018-ban az első baba minden bizonnyal a csendes-óceáni Kiribati Karácsony-szigetén született, az utolsó pedig az USA-ban látja meg a napvilágot. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.