Egy öngyilkos holttestét mutatta be a Youtube-sztár, óriási lett a felháborodás

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy ismert amerikai youtubber, Logan Paul barátaival Japánban járt, és ellátogattak a Fuji közelében lévő Aokigahara erdőbe, ahol közismerten gyakran követnek el öngyilkosságokat. 

Az erdőben mászkálva az amerikaiak filmeztek is, és séta közben ráakadt egy holttestre. Egyrészt sokkolódtak, másrészt viszont viccelődtek is a látvánnyal. A videóból komoly felháborodás lett: a vasárnap feltöltött filmre rövid idő alatt hatmillióan kattintottak, mire végül eltávolították a videómegosztóról. 

Logan Paulnak több mint 15 millió feliratkozója van, az eset óta már Twitteren kért bocsánatot. 

Aokigahara erdeje a világ egyik legismertebb öngyilkos helyszíne: nemcsak Japánból, de más országokból is érkeznek ide emberek, hogy véget vessenek életüknek. A hatóságok nem is hozzák soha nyilvánosságra, hogy évente hányan vetettek itt véget életüknek. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.