Egy öngyilkos holttestét mutatta be a Youtube-sztár, óriási lett a felháborodás

külföld
2018 január 02., 08:58
comments 73

Egy ismert amerikai youtubber, Logan Paul barátaival Japánban járt, és ellátogattak a Fuji közelében lévő Aokigahara erdőbe, ahol közismerten gyakran követnek el öngyilkosságokat. 

Az erdőben mászkálva az amerikaiak filmeztek is, és séta közben ráakadt egy holttestre. Egyrészt sokkolódtak, másrészt viszont viccelődtek is a látvánnyal. A videóból komoly felháborodás lett: a vasárnap feltöltött filmre rövid idő alatt hatmillióan kattintottak, mire végül eltávolították a videómegosztóról. 

Logan Paulnak több mint 15 millió feliratkozója van, az eset óta már Twitteren kért bocsánatot. 

link Forrás

Aokigahara erdeje a világ egyik legismertebb öngyilkos helyszíne: nemcsak Japánból, de más országokból is érkeznek ide emberek, hogy véget vessenek életüknek. A hatóságok nem is hozzák soha nyilvánosságra, hogy évente hányan vetettek itt véget életüknek. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.