Soltész államtitkár: Nem akarjuk elvitatni a békés egymás mellett élés jogát muszlim honfitársainktól

A harminckét bevett felekezetből kettő az iszlámhoz kötődik, mondta a Magyar Időknek adott interjújában az Emmi vallásügyi államtitkára. Soltész Miklós szerint nincs ellentmondás a kormány "keresztény Európát" kommunikációjával, hogy ezt a két kis létszámú közösséget támogatja az állam. 

"Amikor azt mondjuk, hogy keresztény Magyarországot szeretnénk, és felhívjuk a figyelmet arra, hogyan teszi tönkre magát Európa nyugati része, és hogy milyen következményei vannak az önfeladásnak, a gyökerek elszakításának, azzal nem a békés egymás mellett élés jogát akarjuk elvitatni muszlim honfitársainktól, akik túlnyomó többségükben tisztességesen és becsületesen élik az életüket,"

jelentette ki. Soltész szerint "aki elfogadja, és betartja a törvényeinket, annak helye van Magyarországon." Az államtitkár arra a kérdésre, hogy mi következik, ha ismét a Fidesz nyeri a választásokat, úgy felelt, hogy

"a legfontosabb feladat az eddigi eredmények megóvásán és kiaknázásán túl az lesz, hogy meg kell tartanunk Magyarországot magyarnak – a nemzetiségi és vallási sokszínűséggel együtt."

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.