Soltész államtitkár: Nem akarjuk elvitatni a békés egymás mellett élés jogát muszlim honfitársainktól

A harminckét bevett felekezetből kettő az iszlámhoz kötődik, mondta a Magyar Időknek adott interjújában az Emmi vallásügyi államtitkára. Soltész Miklós szerint nincs ellentmondás a kormány "keresztény Európát" kommunikációjával, hogy ezt a két kis létszámú közösséget támogatja az állam. 

"Amikor azt mondjuk, hogy keresztény Magyarországot szeretnénk, és felhívjuk a figyelmet arra, hogyan teszi tönkre magát Európa nyugati része, és hogy milyen következményei vannak az önfeladásnak, a gyökerek elszakításának, azzal nem a békés egymás mellett élés jogát akarjuk elvitatni muszlim honfitársainktól, akik túlnyomó többségükben tisztességesen és becsületesen élik az életüket,"

jelentette ki. Soltész szerint "aki elfogadja, és betartja a törvényeinket, annak helye van Magyarországon." Az államtitkár arra a kérdésre, hogy mi következik, ha ismét a Fidesz nyeri a választásokat, úgy felelt, hogy

"a legfontosabb feladat az eddigi eredmények megóvásán és kiaknázásán túl az lesz, hogy meg kell tartanunk Magyarországot magyarnak – a nemzetiségi és vallási sokszínűséggel együtt."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.