A 91 éves Sir David Attenborough visszavonulna, ha úgy érezné, hogy gyenge minőségű munkát ad ki a kezéből

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A világ valaha volt legismertebb természetfilmese, Sir David Attenborough arról beszélt, hogy akkor döntene a nyugdíjba vonulás mellett, ha azt érezné, munkája gyenge minőségű lett, vagy ha gondot okozna neki olyan alapvető mozdulatok elvégzése, mint mondjuk a lépcsőzés. 

Attenborough arról is beszélt, hogy a 2018-as éve már most meglehetősen tele van, de abbahagyná a munkát, ha úgy érezné, nem megy már neki a kommentátorkodás, ha például rájönne, hogy többet nem találja a megfelelő szavakat. Mint mondta, bízik abban, hogy magától észre venné, ha szövegeiben nem lenne már semmi frissesség, és nem lenne arra szükség, hogy valaki más szóljon neki erről. 

Attenborough 1952-ben kezdett el dolgozni a BBC-nél. Legutóbbi filmjében Dorset partvidékre utaztak, ott néztek meg egy fosszíliát. A jelenet során fel kellett mennie egy spirállépcsőn is. Ezzel kapcsolatban mondta el, hogy ha például nem tudna már lépcsőzni,  az megállítaná a munkába. Ugyanakkor rémisztő a gondolat, hogy nem dolgozna, bár elismeri, hogy lehetne más feladatokba is fogni: például könyveket írhatna. 

A Radio Times-nak adott mostani interjú volt az első alkalom, hogy Attenborough a visszavonulásáról beszélt. Korábban mindig elhessegette a hasonló kérdéseket. 

Legutóbbi sorozata, a Blue Planet II óriási siker lett, és még az idén jöhet egy újabb sorozata a BBC-n, aminek részleteiről egyelőre nem tudni sokat. (Guardian)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.