A 91 éves Sir David Attenborough visszavonulna, ha úgy érezné, hogy gyenge minőségű munkát ad ki a kezéből

külföld
2018 január 03., 17:35
comments 70

A világ valaha volt legismertebb természetfilmese, Sir David Attenborough arról beszélt, hogy akkor döntene a nyugdíjba vonulás mellett, ha azt érezné, munkája gyenge minőségű lett, vagy ha gondot okozna neki olyan alapvető mozdulatok elvégzése, mint mondjuk a lépcsőzés. 

Attenborough arról is beszélt, hogy a 2018-as éve már most meglehetősen tele van, de abbahagyná a munkát, ha úgy érezné, nem megy már neki a kommentátorkodás, ha például rájönne, hogy többet nem találja a megfelelő szavakat. Mint mondta, bízik abban, hogy magától észre venné, ha szövegeiben nem lenne már semmi frissesség, és nem lenne arra szükség, hogy valaki más szóljon neki erről. 

Attenborough 1952-ben kezdett el dolgozni a BBC-nél. Legutóbbi filmjében Dorset partvidékre utaztak, ott néztek meg egy fosszíliát. A jelenet során fel kellett mennie egy spirállépcsőn is. Ezzel kapcsolatban mondta el, hogy ha például nem tudna már lépcsőzni,  az megállítaná a munkába. Ugyanakkor rémisztő a gondolat, hogy nem dolgozna, bár elismeri, hogy lehetne más feladatokba is fogni: például könyveket írhatna. 

A Radio Times-nak adott mostani interjú volt az első alkalom, hogy Attenborough a visszavonulásáról beszélt. Korábban mindig elhessegette a hasonló kérdéseket. 

Legutóbbi sorozata, a Blue Planet II óriási siker lett, és még az idén jöhet egy újabb sorozata a BBC-n, aminek részleteiről egyelőre nem tudni sokat. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.