"Akkor majd a szárnyon mászok le" - mondta az ideges utas, és kinyitotta a vészkijáratot

külföld
2018 január 03., 06:34
comments 115

Szó szerint a saját kezébe vette a probléma megoldását a Ryanair Malagából Londonba tartó járatának egyik utasa, aki megelégelte, hogy már egy órája várakoznak a malagai reptér kifutóján. Le akart szállni, és amikor ezt nem engedték meg neki, "akkor majd a szárnyon mászok le" felkiáltással kinyitotta a gép vészkijáratát. Tartotta a szavát, kézipoggyászát magához véve valóban kimászott a gép szárnyára.

A földi személyzetnek végül sikerült rábeszélnie, hogy menjen vissza a gépre, így a hatóságok a gépről tudták elvinni. Így persze a járat csak még tovább késett, még vagy fél órát vesztegelt a kifutón.

"Szürreális volt" - jellemezte a történteket egyik utastársa, Fernando Del Valle Villalobos. "Egész hosszan ücsörgött a gép szárnyán, mire sikerült rábeszélni, hogy visszamásszon a gépbe".

A lázadó utast, egy 57 éves lengyel férfit a spanyol hatóságok őrizetbe vették, mert megsértette a repülésbiztonsági és biztonsági előírásokat. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.