Azt mondta a reptéren, hogy Bombay, erre letartóztatták

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A mumbai reptér monszun idején.Fotó: Sanjay Hadkar/The Times of India

Vádat emeltek Indiában a 45 éves Vinod Moorjani ellen, aki a mumbai, a koloniális időkből származó régi nevén bombay-i reptéren egy telefonbeszélgetésben a város régi nevét használta. Persze nem hibás névhasználattal gyanúsítják, hanem azzal, hogy bombával fenyegetőzött, mert hindiül a "bomb hai" azt jelenti, hogy "ott egy bomba".

Moorjani állítja, hogy csak a "Bomb-Del", vagyis a Mumbai-Delhi járat státusáról érdeklődött, mert már a töke tele volt a késéssel. A rendőrség viszont azzal gyanúsítja, hogy a többi járat indítását próbálta megzavarni fenyegetőzéssel, hogy ő maga le ne késse a római csatlakozását a delhi reptéren.

A rendőrség betonbiztos bizonyítéka a vádakra az, hogy Moorjani azonnal letette a telefont, miután azt mondta, Bombay. A légitársaság ügyfélszolgálatosa ezután riasztotta a hatóságokat. Moorjani, aki egy amerikai cég vezérigazgatója, azzal magyarázta ezt, hogy a vonal rossz minősége miatt tette le a hívást. (Via BBC)


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.