Észak-Korea nem vette szívére Trump dedós fenyegetését

Kim Dzsongun boldog, repül az észak-koreai rakéta!Fotó: HANDOUT/AFP

Eljött a ritka pillanat, amikor Kim Dzsongun viselkedett államférfiként, és Trump gyermeteg fenyegetőzését figyelmen kívül hagyva, alig pár órával Trump tweetje után úgy döntött, hogy újranyitja a közvetlen kommunikációs csatornáját Dél-Koreával. A lépés nagyban növeli annak az esélyét, hogy január 9-én valóban létrejöjjön a történelminek beharangozott találkozó a két ország vezetői között, és újra tárgyalni kezdjenek egymással.

A koreai állami hírügynökség hivatalos beszámolója szerint a döntést személyesen Kim hozta meg. A beszámoló szerint Kimnek jólesett Mun Dzsein dél-koreai államfő ajánlata, hogy tárgyaljanak Észak-Korea részvételéről a februárban Dél-Koreában tartandó téli olimpián. Mun szóvivője pedig szerdán "jelentősnek" tulajdonította a forródrót felélesztését, mert ez akár rendszeres egyeztetésekhez is elvezethet. (Via The Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.